Waarom de Kemp?

Waar begint het verhaal van Plantenkwekerij de Kemp en zijn kenmerkende kwaliteit?
‘Misschien begint het verhaal van Plantenkwekerij de Kemp wel daar waar het eindigt…’, zegt directeur Paul Litjens, ‘bij onze tevreden klanten, de ervaren aardbei- en aspergetelers, die al generaties lang blijven terugkomen. Of het is onze continue zoektocht naar waardevolle vernieuwingen, zonder hierbij onze basis en afkomst uit het oog te verliezen. Of misschien zijn het onze toegewijde medewerkers? Of is het uiteindelijk toch de kwaliteit van onze planten?’
‘Zeg het maar’, lacht Paul. ‘Ik durf het niet te zeggen. Wat ik wel weet, is dat alles met elkaar samenhangt.’

Het zal u niet verbazen dat Plantenkwekerij de Kemp zijn vier kernwaarden ’gezondheid, productiviteit, uniformiteit en vitaliteit’ hoog in het vaandel draagt.
‘Hoe we die waarden elke dag in de praktijk brengen? Nou, het begint met een gezonde basis. Wij kweken onze eigen moederplanten zelf. Alle aardbeiplanten worden zonder uitzondering vanuit deze gezonde basis vermeerdert. We gebruiken hiervoor onze luisvrije kassen. Of neem onze aspergeplanten. Voordat er gezaaid kan worden, zorgen onze medewerkers dat het veld er in optimale conditie bij ligt. Anders wordt er niet gestart’.
‘In de teelt mag het onze planten aan niets ontbreken. Denk hierbij aan zaken als een uitgekiende bemesting, een optimale beregening, het nauwkeurig registreren van de groeiparameters, het op de voet volgen van onze percelen of het uitvoeren van eigen bloemonderzoek. Ons vakkundig personeel doet alles om uw aardbei-, en aspergeplanten in optimale conditie te laten groeien, zodat u productieve planten ontvangt.
‘Het sorteren van de planten bijvoorbeeld gebeurt aan de hand van strenge eisen. Onze medewerkers worden goed geïnstrueerd voor ze aan de slag gaan, waardoor een strakke en uniforme sortering gegarandeerd is. Evenals een snelle verwerking van de gerooide planten. De gesloten koelketen maakt het verhaal van de Kemp compleet. ‘Ook hier wordt niets aan het toeval overgelaten. De planten moeten vitaal bij onze klanten arriveren. Een gesloten koelketen garandeert vitale planten, die vanaf het moment van planten doen wat ze moeten doen, groeien en floreren. Je leest het eigenlijk al tussen de regels door; onze gepassioneerde medewerkers zijn simpelweg onmisbaar in het gehele proces’, zegt Paul. 

De slogans van de Kemp zijn in dit licht bezien ook typerend, ‘kwaliteit is onze passie’ en ‘afspraak is afspraak’. ‘Die laatste vinden we ook heel belangrijk. Een correcte afhandeling van uw order, zoals onze verkopers het met u hebben afgesproken, daar gaan we voor. Duurzame relaties opbouwen en daardoor een betrouwbare en vakkundige partner voor onze klanten zijn. Dat is het idee.’ Fraaie woorden die kwekerij de Kemp al meer dan vijftig jaar waar maakt. Dag in dag uit. Al meer dan 50 jaar.

Plantenkwekerij de Kemp: Gezondheid – Productiviteit – Uniformiteit - Vitaliteit