Historie

Meer dan 60 jaar geleden zijn mijn ouders Wim en Mien Litjens gestart met de onderneming De Kemp. Aanvankelijk teelden zij aardbeien en appels. Al snel kwam er vraag naar goed plantmateriaal en zodoende werd de vermeerdering van aardbeiplanten opgepakt.

De productie van aardbeien werd na enkele jaren gestopt. Een aantal jaren later kwam er de opkweek van aspergeplanten bij. In het begin werden de planten voornamelijk in Nederland verkocht, maar al snel trok mijn vader de grens over om ook in Duitsland, Belgie en Frankrijk, aardbei- en aspergeplanten te verkopen.

In 1995 heb ik mijn studie afgerond en ben ik in het bedrijf komen werken. De eerste jaren heb ik me vooral bezig gehouden met de teelt en de verkoop van de planten. Op dat moment waren de hoofdactiviteiten dusdanig gegroeid dat we gestopt zijn met de productie van appels.  Mijn vader en moeder hebben vanaf 2001 langzamerhand de meeste taken aan mij en aan mijn partner, Esther Keijsers, overgedragen, zodat  ik eind 2003 het bedrijf volledig heb overgenomen.

Na meer dan 60 jaar nadat mijn ouders het bedrijf opgericht hebben is het bedrijf uitgegroeid tot één van de toonaangevende bedrijven in de vermeerdering en opkweek van aardbei- en aspergeplanten in Europa. Op dit moment hebben we 40 vaste medewerkers in dienst en werken er in de verschillende oogstperioden een groot aantal seizoenmedewerkers op ons bedrijf. Dit alles om een goede kwaliteit te waarborgen en om slagvaardig te zijn op de momenten dat dit van cruciaal belang is.

Overtuig u zelf van de kwaliteit, gezondheid en de uniformiteit van ons plantmateriaal.