witte en groene asperge

Gijnlim

Gijnlim
Vroegheid:
5
Productiviteit:
5
Kopsluiting
5
Stengeldikte
3
Stengelkwaliteit:
4
Uniformiteit:
3

Gijnlim is een 100% mannelijke hybride en uitermate geschikt voor de teelt van zowel witte als groene asperge in het gematigde klimaat. Het ras is bijzonder vroeg en combineert dat met een ongeëvenaard hoge productie. Gijnlim leent zich uitstekend voor extra vervroegende maatregelen. Het ras wordt door de uitstekende kwaliteits- eigenschappen bijzonder gewaardeerd in het handelskanaal.

Kenmerken

  • Geschikt voor witte en groene asperge
  • Het standaardras voor vroege witte teelt
  • Het standaard ras voor de groene teelt
  • Zeer hoge opbrengstpotentieel
  • Bij uitstek geschikt voor vervroeging
  • Kwalitatief zeer sterk
 
Teelt
Gijnlim is bij uitstek geschikt voor groeikrachtige zand- en kleigronden. Naarmate de grond groeikrachtiger is blijft de stengeldikte ook later in het seizoen op niveau. Uitgebreide praktijkervaring heeft laten zien dat de beste resultaten in de teelt voor witte asperge behaald worden bij een plantdichtheid van 3 – 3,5 planten per strekkende meter. De plantdichtheid kan circa 30% verhoogd worden als er groen wordt geoogst. Hogere plantdichtheden geven weliswaar een hogere opbrengst maar kunnen tijdens het verstrijken van de jaren leiden tot versnelde afname van de stengeldikte. Gijnlim is dankbaar voor irrigatie tijdens droogte in de loofgroei fase. Door zijn natuurlijke vroegheid is Gijnlim bij uitstek geschikt voor extra vervroegende maatregelen, zoals anti-condens folie, minitunnel en thermische folie.
 
Product
Gijnlim heeft een zeer hoog productiepotentieel en een uitstekende kwaliteit. De hoofdsortering bevindt zich in de klasse 16 - 24 mm. Gijnlim heeft een zeer goede kopsluiting, is recht, glad en nauwelijks gevoelig voor roest en breuk. Een goede na-oogstbehandeling voorkomt roze verkleuring.
 
Gewas
Het loof van Gijnlim is uitbundig en massaal maar nauwelijks gevoelig voor legering. Met goede aandacht voor ziektebestrijding blijft het loof ook in de herfst voldoende lang groen en vitaal. 
Bio: 
Ja