Aspergeplanten

Bent u op zoek naar gezonde en vitale planten, planten uniform en op maat gesorteerd, die correct volgens afspraak geleverd worden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Laat onze planten u overtuigen!

Plantenkwekerij de Kemp is gespecialiseerd in de opkweek van aspergeplanten en aardbeiplanten. Al onze planten worden in Nederland gekweekt en staan onder controle van de NAK-Tuinbouw. Deze controle door de NAK vormt de basis, als het gaat om herkomst, raszuiverheid en gezondheid. Maar wij gaan hierbij nog verder:

Gezondheid; wij kweken onze aspergeplanten op op percelen die voldoen aan de hoogst mogelijke eisen. Alle gronden worden reeds een jaar van te voren op Fusarium oxisporum, aaltjes, en bemestingstoestand getoetst. En verder worden de fysische eigenschappen in kaart gebracht. Als voorbereiding worden groenbemesters en/of andere geschikte voorvruchten geteeld, eventueel gecombineerd met een natte grondontsmetting. Dit alles als basis voor een gezonde plant.

Vitaliteit; in de teelt mag het de planten aan niets ontbreken. Dat geldt ook tijdens het traject van het rooien tot en met het uitleveren. Naast een precieze teeltvoering zorgen we dan ook voor een gesloten koelketen en een snelle verwerking en uitlevering van de planten. Dit alles draagt bij aan een snelle en goede weggroei na het planten.

Uniformiteit; door goede instructie en controle van ons gekwalificeerd personeel zorgen we voor een strakke en uniforme sortering van onze planten. Hiermee leggen we de basis voor een gelijkmatige partij planten. De planten worden o.a. op gewicht, aantal wortels en aantal ogen gesorteerd. 

Productiviteit; Door te zorgen voor uitgekiende bemesting, registratie van groeiparameters gecombineerd met informatie uit eigen onderzoek kweken wij voor u planten met een hoog productiepotentieel en die reeds in het eerste jaar na aanleg een goede productie leveren.

Waarom Plantenkwekerij de Kemp?

Onze spreuk is al veelzeggend; “Kwaliteit is onze passie!” De Kemp staat voor: Betrouwbaar, Betrokken, Flexibel, Slagvaardig, Vakkundig en Afspraak is Afspraak.