Malling Centenary

Malling Centenary
Productiviteit:
3
Smaak:
3
Vroegheid:
4
Ziekteweerstand:
1
Houdbaarheid:
4
Stevigheid:
4

Malling Centenary is een midden-vroege junidrager met glanzend licht rode aardbeien met stevig vruchtvlees en een goede houdbaarheid. Het ras produceert aantrekkelijke vruchten met een goede smaak en weinig gevoelig voor drukplekken. Vanwege haar goede houdbaarheid is deze variëteit geschikt voor afzet op langer trajecten. Het is een goed alternatief voor Elsanta in de normale en gekoelde teelt. Bovendien heeft  Malling Centenary potentieel voor vroege productie in tunnels en kassen. 

Vruchtkwaliteit

Malling Centenary produceert fruit van een excellente kwaliteit dat er prachtig uit ziet in het schaaltje. De aardbeien zijn hard en bijzonder attractief vanwege hun regelmatige vorm en goede smaak. Ze zijn sappig, zoet en de brix vergelijkbaar met die van Elsanta. Wat betreft algemeen uitzicht en hardheid is Malling Centenary echter superieur. In alle testen tot hiertoe heeft Malling Centenary bewezen grotere vruchten te geven en een hoger percentage Klasse 1 fruit. De bewaarbaarheid is minstens zo goed als die van Elsanta, alhoewel soms kunnen de vruchten wat donker kleuren ondanks de glans goed behouden blijft.  

Bloei en oogstperiode

Malling Centenary is gemiddeld 3 tot 5 dagen vroeger dan Elsanta en kan vrijwel in dezelfde oogstperiode als Darselect vallen.

De bloemen zijn groot en produceren veel gezond stuifmeel waardoor de vruchtzetting goed verloopt. Misvormde aardbeien komen vrijwel niet voor. Malling Centenary geeft een aantal vruchtstengels met één grote aardbei, de overige bloemtakken dragen meestal 3 tot 4 aardbeien wat resulteert in een hoog vruchtgewicht.

 

Voor meer info bekijk onze folder

Rijptijd tijdsbalk: