Malling Allure

Malling Allure
Productiviteit:
5
Smaak:
4
Vroegheid:
2
Ziekteweerstand:
3
Houdbaarheid:
5
Stevigheid:
5

Malling Allure is een late eenmaaldrager die mooie grote vruchten van een uitstekende kwaliteit geeft. De East Malling Strawberry Breeding typeert deze nieuwe aardbeisoort zelf als een opwindende ‘Malling Centenary-achtige’ eenmaaldrager voor het late seizoen. Een late Malling Centenary dus. Dat biedt perspectieven in het late seizoen!

Teelt
De Malling ™ Allure is een robuuste, krachtige plant met een opgaande groeiwijze. De vrucht zijn hierdoor makkelijk te plukken. Wat vooral opvalt is zijn mooie konische aardbeivom!

De Malling ™ Allure heeft een matige gevoeligheid voor kroonrot (Phytothphora cactorum) en verwelking (Verticillium dahliae) en vertoont een gemiddelde weerstand tegen echte meeldauw (Podosphaera aphanis). Dit in vergelijking met Elsanta.

Oogst
De Malling ™ Allure heeft uitstekende kwaliteitskenmerken, en is zoals aangehaald vergelijkbaar met de Malling ™ Centenary. De aardbeien hebben een aangename oranjerode kleur met uitstekende stevigheid. De houdbaarheid van de vruchten is zeer goed, wat zorgt voor een veelvoud aan

afzetmogelijkheden, zo laat in het seizoen.
Met een gemiddelde hoofdopbrengst van 990 g per misted tipplant – na testen bij NIAB-EMR - heeft Malling ™ Allure een uitstekend opbrengstpotentieel. De vruchtgrootte is goed: gemiddeld zijn 68% van de aardbeien groter dan 35 mm. De Malling Allure heeft een hoog percentage klasse 1-aardbeien. 91% van zijn opbrengst valt in de klasse, aldus de EMSBC-kweekproef.

Afzet
Door zijn stevige vruchten is de Malling Allure geschikt voor meerdere afzetmogelijkheden .
Zijn zeer goede shelf life maakt deze nieuwe soort ook geschikt voor de huisverkoop.

10-12 dagen na Elsanta.
Constante productie
Stevige aardbeien
Hoge productie
68% Klasse-1 Aardbeien.
Zeer goed shelf life

Voor meer info bekijk onze folder

Rijptijd tijdsbalk: