Lambada

Productiviteit:
3
Smaak:
5
Vroegheid:
4
Ziekteweerstand:
2
Houdbaarheid:
1
Stevigheid:
2

Lambada staat bekend om haar uitstekende smaak. De vruchten zijn groot, uitzonderlijk zoet en zijn een lust voor het oog. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor banketbakkers en gastronomische keukens en... zeer populair wanneer het om huisverkoop gaat! 

Vruchtkwaliteit

Lambada heeft een glanzende helderrode kleur, van binnen zijn de vruchten lichtrood gekleurd. De vruchtglans verdwijnt geleidelijk na het plukken. Lambada heeft een goede vruchtzetting. De vruchten zijn groot, iets lang kegelvormig en zeer gelijkmatig van grootte en vorm. Op het gebied van stevigheid scoort Lambada minder goed; de vruchten zijn minder stevig en daardoor kwetsbaar, drukplekken zijn vrijwel direct zichtbaar. Voorzichtig plukken is een vereiste. Er is weinig sprake van vruchtmisvorming. Lambada kenmerkt zich door de zoetige, sappige smaak. Lambada heeft een aangenaam aardbeiaroma, een hoge Brix-waarde ( >10) en de smaak is duidelijk beter dan die van de meeste andere rassen.

Bloei en plukperiode
Lambada kenmerkt zich door de grote bloemen en goed ontwikkelde meeldraden. Lambada heeft stevige bloemtakken met goed stuifmeel en een vrijwel perfecte zetting. Het gemiddelde vruchtgewicht is vergelijkbaar met dat van Darselect. Lambada is vroeg rijp en duidelijk eerder dan Elsanta. Lambada laat zich onder folie goed vervroegen.

Productiviteit
De productiviteit van Lambada is matig. Het percentage eerste kwaliteit vruchten is hoog. Omdat Lambada weinig bloemstengels produceert, is de opbrengst niet hoog. Door een hoge plantdichtheid kan de productie verhoogd worden. De eerste vruchten zijn groot en vertonen soms een holte in het midden. De houdbaarheid van de vruchten is beperkt.

 

 

Voor meer info bekijk de folder

Rijptijd tijdsbalk: