FE1503/Ritmo

FE1503/Ritmo
Productiviteit:
4
Smaak:
5
Vroegheid:
3
Ziekteweerstand:
3
Houdbaarheid:
4
Stevigheid:
3

Plant: FF1503 is een late eenmaaldrager met een oogst die ongeveer 5 dagen na Sonata begint. Wat FF1503 uniek maakt, is de uitstekende smaak gecombineerd met grote, stevige vruchten en een hoge opbrengst.

Kenmerken: FF1503 heeft een hoog algemeen resistentie niveau tegen ziektes. Deze selectie heeft het in de regenperiode van juni 2016 zeer goed gedaan en blijkt zeer regenbestendig. Ook lijkt zij goed tegen wintervorst te kunnen.

Vrucht: de vruchten van FF1503 hebben de conische aardbeivorm van Sonata. De aardbeien zijn groot, vrij uniform en oranje tot helderrood van kleur. De smaak van FF1503 is uitstekend, met een zeer hoge Brix, een stevige, sappige bite en een goed aroma.

Oogst: Uit onze testen in de vollegrond in Duitsland en Nederland blijkt, dat de productie met name aan het begin van de oogst periode ligt. De opbrengst is goed en rond de kilo per plant. Het oogsttraject van FF-1503 is kort, het lijkt erop dat hij snel alle trossen uitwerpt, of dat hij gemiddeld genomen minder trossen maakt.  

Rijptijd tijdsbalk: