Falco

Falco
Productiviteit:
4
Smaak:
3
Vroegheid:
3
Ziekteweerstand:
3
Houdbaarheid:
4
Stevigheid:
5

Falco is een productief middentijds ras met grote vruchten. De aardbeien hebben een goede smaak en zijn erg goed bewaarbaar waardoor Falco een erg geschikt ras is voor alle distributiekanalen.

Teelt

Falco is een grote en goed ontwikkelde plant die een goede en hoge opbrengst garandeert. De bloei begint iets later dan bij Elsanta. Falco doet het goed in tunnels en in het open veld met of zonder bodembedekkers. De teelt in tafelsystemen geeft ook goede resultaten. Falco presteert goed in perioden van hoge temperaturen. Het ras heeft geen speciale bemestingseisen. Het is zeer goed bestand tegen echte meeldauw in veldgewassen, terwijl in tafelgewassen regelmatige bescherming nodig is. Het ras is bestand tegen bodemziekten.

Oogst en verkoop

Falco-vruchten zijn grote, uniforme vruchten met een gemiddeld vruchtgewicht van > 25 gram. De eerste vruchten wegen vaak meer dan 40 gram en kunnen licht geribbeld zijn. Ze zijn zeer sappig en toch goed houdbaar na de oogst. De vrucht is intens rood, glanzend en bestand tegen beschadigingen. De vrucht is zowel geschikt voor directe verkoop als voor de detailhandel. De vrucht is kegelvormig maar tegelijkertijd vrij rond. De oogst is gemakkelijk en snel. Er zijn gemiddeld 5 vruchten per bloeiwijze.  Falco is goed bestand tegen meeldauw en Rhizoctonia.

 

Rijptijd tijdsbalk: