Darselect

Darselect
Productiviteit:
3
Smaak:
4
Vroegheid:
4
Ziekteweerstand:
3
Houdbaarheid:
3
Stevigheid:
3

Darselect

Plant
Darselect heeft een donker groene kleur en sterke wortels. Darselect heeft veel water nodig en is tolerant tegen Phytophthora en Cactorum, maar gevoelig voor Verticilium. Verder is Darselect in het begin van de herfst iets gevoelig voor meeldauw.

Bloemen
De bloemstengels zijn lang, daardoor hangen de bloemen buiten het gewas. Dit vergemakkelijkt het plukken.

Vruchten
Tijdens het hoogseizoen zijn de meeste vruchten conisch gevormd, soms met een platte en hoekige punt. In het begin van het seizoen zijn de grootste vruchten kegel vormig en van aanzienlijke grote. In het algemeen blijft dit het geval de rest van het seizoen. Echter de vorm en grootte zijn sterk afhankelijk van de groeicondities. De vruchten hebben een mooie rooie kleur, maar onder bepaalde stress omstandigheden kan de glans iets afnemen. Darselect wordt nog donkerder na de oogst en is geschikt voor lange transporttijden. Tijdens het gehele seizoen, zowel in de lente als in de herfst is er een goede verhouding tussen zoet en zuur.

Oogst
De lange bloemstelen maken het makkelijk om de vruchten te plukken, versnellen het oogst proces en reduceren de oogst kosten. Het percentage van slechte vruchten is erg laag. Rijptijd is ongeveer vijf dagen voor Elsanta.

Rijptijd tijdsbalk: