winterhardheid
direct verkoop

Allegro

winterhardheid
direct verkoop
Allegro
Productiviteit:
4
Smaak:
3
Vroegheid:
5
Ziekteweerstand:
4
Houdbaarheid:
3
Stevigheid:
3

Allegro is een nieuwe vroege eenmaaldrager uit het Fresh Forward-programma. Allegro is een Italiaanse teerm die het karakter van het muziekstuk aangeeft: vrolijk, opgewerkt en levendig in een hoog tempo. Deze Allegro doet zijn naam dan ook alle eer aan. Zijn productietempo en totaalopbrengst zijn - zeker voor een vroeg ras - uitzonderlijk te noemen. De vruchten zijn uniform, mooi helderrood en hebben een uitstekende smaak. De Allegro wordt daarnaast gekenmerkt door gezonde sterke planten die weinig vatbaar voor bodemziekten zijn. Dit alles zorgt ervoor dat Allegro een aanwinst voor de vroege tunnel- en vollegrondteelten is.

Plant
De planten van Allegro zijn zeer robuust. Deze selectie is weinig gevoelig voor Phytophtora Cactorum, Verticillium  Meeldauw. Op oude aardbeigronden presteert zij tot nu toe zeer goed.

Bloemen
De bloemen bloeien net onder de bladeren, wat hierdoor enige vorstbescherming geeft. Nadien vallen ze net buiten het loof zodat ze zich goed presenteren, wat de plukprestatie bevorderd.

Vruchten
Allegro is een nieuwe vroege eenmaaldrager met een oogst verloop gelijk aan die van Clery. De vruchten van Allegro zijn aantrekkelijk glanzend helder rood. De aardbeien zijn uniform en hebben een iets lange kegelvormige vorm.
De smaak van Allegro is goed, de vruchten zijn sappig en hebben een goed aroma. De brix ligt rond de 9, wat een goede smaak voorspelt.  

Oogst
Uit de test komt naar voren dat de opbrengst van Klasse 1 aardbeien 20-25% hoger ligt dan bij Clery. Ook de vruchtmaat is iets groter, vooral de uniformiteit van aanvang tot einde is erg positief.

Voor meer informatie bekijk onze folder

Rijptijd tijdsbalk: