FD1604, een doordrager met toekomstperspectief!

De FD1604. Alweer een ras uit de stal van Fresh Forward, waarvan de roem reeds vooruit aan het snellen is. Zijn naam zingt al een tijdje rond in het wereldje. Niet zo gek als je het tussenrapport van deze iets latere doordrager bekijkt...  

Mooi rapport
Zijn smaak? Lekker zoet! Zijn vruchten? Mooi helderrood en kegelvormig én zijn vruchten zijn van een constante grootte.  Stevigheid? Zeer goed. Sappigheid? Ook goed! Het verhaal begint een beetje eentonig te worden, maar de resultaten uit de testen zijn nu eenmaal niet anders. Begin april is de FD1604 bij een 25-tal telers als zomerteelt op stellingen weggezet, met reeds genoemde resultaten als gevolg. 

Vrucht van jarenlang onderzoek
De vruchten van de FD1604 laten zich erg goed plukken en bewaren. De opbrengst is ook goed te noemen; 1,15 kg tot 1,3 kg per plant, waarvan ruim 90% ook nog eens als eersteklas kwaliteit valt te betitelen. De telers gaven ook nog aan dat de gewasverzorging relatief weinig werk met zich meebracht, enkele uitzonderingen daargelaten. Enig minpuntje is een lichte meeldauwgevoeligheid. 
Nee, de FD1604 lijkt hard op weg een mooie aanvulling in het doordragerassortiment van de toekomst te worden, zeker nu deze met vlag en wimpel geslaagd is voor zijn eerste testen!

Interesse? 
Zelf de vruchten van deze nieuwe doordrager plukken? Dat kan!  Kwekerij de Kemp heeft de FD1604 komend seizoen nog beschikbaar, maar wees er snel bij. Hans van den Goor of John Gielen staan u graag te woord.