witte asperge

Thielim

Thielim
Vroegheid:
4
Productiviteit:
4
Kopsluiting
4
Stengeldikte
4
Stengelkwaliteit:
3
Uniformiteit:
4
Thielim is een 100% mannelijke hybride en uitstekend geschikt voor de teelt van witte asperge in het gematigde klimaat. Het ras heeft een gemiddelde vroegheid en een goed productievermogen. Thielim leent zich naast afzet via de versmarkt ook uitstekend voor afzet als geschild product.
 
Kenmerken
  • ​uniform in kwaliteit en sortering
  • Bij uitstek geschikt voor geschilde verwerking
  • Hoog productie-potentieel
  • Zeer stabiel en krachtig loof 
 
Teelt
Thielim gedijt het beste op groeikrachtige gronden die goed ontwaterd zijn. Gronden gevoelig voor wateroverlast zijn minder geschikt. Onder warme en groeizame omstandigheden produceert Thielim optimaal zowel qua kilo’s als kwaliteit. Uit jarenlange praktijkervaringen is gebleken dat de beste resultaten worden behaald bij een plantdichtheid van 3,5 - 4,5 planten per strekkende meter en een plantdiepte van 18 - 20 cm. Thielim blijft met name onder de diverse folie bedekkingsvarianten kwalitatief hoogwaardig produceren.
 
Product
Thielim heeft een goed productiepotentieel en een uitstekende uniforme kwaliteit. Het product heeft een uitstekende kopsluiting en is weinig gevoelig voor rozeverkleuring, breuk en groeven. Meer dan 70% van het product bevindt zich in de diameterklasse 16 – 28 mm.
 
Gewas
Het uitbundige loof is opgericht, niet gevoelig voor legering en van nature sterk tegen bladziekten. Deze eigenschappen maken Thielim ook uitstekend geschikt voor de biologische teelt.